Taas on päästy jouluun ja kaikilla on hyvä mieli. Onneksi lapsetkin olivat lahjoihinsa tyytyväisiä. Aina se jännittää kun niitä hankkii, että mitä ne niistä tykkää, vaikka kuinka olisivat toivelistalla olleet. Esikoinen sai lahjaksi dvd-soittimen ja yhteisesti pojat saivat dvd-pelattavan monopoly-pelin. Nyt sitten yritetään asettaa soitinta ja televisiota yhteensopiviksi, mutta jo 15-vuotiaana on nähtävissä miehisyys. Ei katsota ohjekirjaa, vaan aloitetaan vaan. Ja sitten kiukutellaan kun hommat ei toimi. Ehkä se tästä.....

Muuten jouluviikko sujui mukavasti. Töissä meni koko viikko ihan hienosti ja lahjat tuli hankittua ja kinkku äidin luota haettua. Torstaina päästiin töistä käymään joulukirkossa. Ihan hieno perinne, jossa tulee rauhoituttua hetkeksi. Perjantaina oli sitten koulujen joulujuhlat. Olin mukana keskimmäisen pojan juhlassa, koska se oli hänen viimeisensä. Ensi vuonna on jo yläaste ja silloin ei vanhempia huolita mukaan. Olimme kirkossa katsomassa seimikuvaelmaa, joka oli tosi hienosti toteutettu. Musiikki oli kaunista ja yhteislaulut ihania. Todistukset olivat loistavia: nuorimman keskiarvo 7.8, keskimmäisen 8.25 ja esikoisen 8.2. Äiti on ylpeä lapsistaan.

Viikonloppu kului sitten siivotessa. Onneksi oli laatikot haettu äidiltä viikolla ja mammani oli ne tehnyt. Aika mamma, vaikka on sentään 83 -vuotias. Mieheni oli ihana ja pesi saunan. Oli ihana käydä tänään ihan puhtaassa saunassa ja sen jälkeen syötiin miehen tekemää aivan ihanaa riistapataa laatikoiden ja kinkun kanssa. Me aikuiset saimme juoda vähän viiniä ja lapset joivat maitoa. Ruoan jälkeen päästimme lapset jännityksestä ja jaoimme lahjat. Nyt peli on saatu käyntiin ja äidin poistumista huoneesta odotellaan innolla, joten jätän lapset pelaamaan ja toivotan kaikille lukijoilleni oikein rauhallista joulun aikaa.

Vielä kerran erityiskiitokset punatukalle ihanasta tuesta vaikeiden aikojen aikana. Opetusryhmän vaihto auttoi poikaamme ja kuviksesta tuli lopulta 6. Uusi opettaja kun olisi antanut 7, mutta aiempi vain 5. Joten kevätlukukautta odottelemme ihan uusin mielin.