Enpä ole aikoihin tännekään ehtinyt kirjoitella. En ymmärrä mihin illat häviävät. Kun on kotona puoli viiden ja viiden välillä, huolehtii perheen ruokailusta yhdessä miehen kanssa ja käy mahdollisesti kaupassa tai muilla asioilla, on kello jo yli kuuden. Sitten on huolehdittavana lasten läksyt ja mahdolliset kokeisiin valmistautumiset ja sitten voikin jo kaatua sänkyyn. Kun vielä illat ovat pimeitä jo puoli kuudelta ei ole ihme, etten saa mitään aikaiseksi.

Koulu on nyt sitten saatu taas normaaliin päiväjärjestykseen. Muuta ei vaadittu kuin kuviksen ryhmän vaihtaminen ja johan alkoi tapahtua. Kuvis on kivaa ja hommat hoituu. Lisäksi kävimme vielä keskustelemassa koululla opettajien kanssa ja nyt tuntuu, että lapsi saa taas koulunkäyntirauhan. IHANAA!!!

Töissä on alkanut olla kovasti kiirettä näin syksyn kuluessa, joten iltaisin on aika väsynyt olo. Teen kuitenkin nykyisin niin erilaisia hommia kuin aiemmin, vaikka työnimikkeeni ei työpaikanvaihdoksesta keväällä muuttunutkaan. Minulla on kolme lähiesimiestä, joita auttelen ja lisäksi huolehdin talon puhelimesta ja postista. Mutta työilmapiiri on niin hyvä ja vapaa, että työnteosta todella nauttii.

Nuo lapsen kouluongelmat saivat aikaan sen, että käsityöt ovat olleet pitkään levossa, kuten olen jo ennenkin maininnut. Nyt näyttää siltä, että mitään joululahjoja ei tästä pajasta lähde tänäkään vuonna, mutta ehkä jo ensi jouluna.

Talviuinti on päässyt todella vauhtiin. Viikon aikana olen käynyt meressä neljänä iltana. Nyt tavaksi on tullut käydä viisi kertaa uimassa yhden käyntikerran aikana. Ensin mennään mereen ja vasta sen jälkeen ensimmäisen kerran saunaan. Sitten muutama kerta tätä sahaamista saunan ja rannan väliä ja viimeisen uintikerran jälkeen käyn vain suihkussa. Olo on aivan taivaallinen joka ilta uinnin jälkeen. Veden lämpötila on pudonnut neljään asteeseen ja iholla tuntuu ihana pistely kun nousee vedestä ylös.

Ensi viikonloppuna meillä juhlitaan lasten nimipäiviä. Saamme meidän molempien sisarten perheet vierailulle ja odotankin mukavaa viikonloppua. Lapsilla on hauskaa serkkujen kanssa. Vaikka osa serkuista on jo täysi-ikäisiä tulevat he edelleen juhlimaan näitä nuorempia ja sekös on mukavaa. Lapset tekevät yleensä pitkiä kävelylenkkejä näiden serkkujen kanssa ja äiti tietysti nauttii, kun lapset vapaaehtoisesti ulkoilevat.

Esikoinen on tällä viikolla koulun työharjoittelussa. Hän pääsi yliopistoon työelämän tutustumisjaksolle ja vaikka aluksi jännitti kovasti, on näistä kahdesta päivästä nautittu. Joten työpaikka oli onnistunut valinta. Erityisen mukavaa on kun saa tehdä "oikeita töitä" eikä joudu käyttämään päiviä vain katselemiseen. Huomenna on kuulemma ohjelmassa myöskin yhden luennon kuunteleminen. On mukava päästä jo tässä vaiheessa tutustumaan myöskin yliopiston opiskelijaelämään, jos se vaikka joskus on totta omalla kohdalla.

Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että ellen sulje konetta ja siirry omaan sänkyyni, herään ehkä aamulla täältä esikoisen parven alta. Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä. Nyt saa alkaa katsella näkyykö tonttuja ja olkaahan kiltisti!