Ei voi olla totta! Miten tuo aika meneekään noin nopeasti. Nyt ollaan kohta jo marraskuussa. Ilmat ovat vielä niin hyvät, että olen päässyt pyörällä töihin. Eilen tosin tuli vettä oikein kunnolla. Mutta yllättävän hyvin ovat ilmatkin minua suosineet.

Uimaan ajattelin mennä huomenna, kun eilinen ilta kului rehtorin kanssa puhelimessa. Koulunkäyntnistä meidän yhdellä herralla on tehty täysi farssi. En jaksa edes kirjoittaa miten typerästi aikuiset ihmiset käyttäytyvät, mutta ihmettelen välillä suuresti, millä perusteella opettajan koulutuslaitokseen päästään sisälle. Aikoina jolloin paasataan koulun ja kodin yhteistyöstä, on tilanteita, joissa se ei toimi lainkaan. Lisäksi opettaja käyttäytyy kuin mikäkin. En edes löydä sanaa kuvaamaan hänen käytöstään.

Mutta vielä tämä tilanne tästä korjaantuu. Tänään on tunnit järjestetty yhden aineen osalta eri tavalla kuin ennen ja tilanne on ollut aivan erilainen. Niin iloista ja reipasta ääntä en lapsellani ole kuullut aikoihin. Miksi kukaan ei tajunnut tätä aiemmin? Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Onneksi oma mielialani on nykyisin niin korkealla ja hyvä, että jaksan tällaiset "pienet vastoinkäymiset" ja taistelutahtoni lapsen oikeuksien puolesta on korkealla.

Sen verran tämä kaikki tietysti on vaikuttanut, että käsityöt eivät edelleenkään huuda päästä käsiini iltaisin ja lukea jaksan illalla vain hetken ennenkuin nukahdan.

Sunnuntaina lähdin poikien kanssa risteilemään ja tulimme maanantaina aamulla satamaan. Laiva oli niin ajoissa, että ehdimme kaikki töihin ja kouluun ajoissa. Meillä oli tosi kiva matka. Pojat lauloivat karaokea laivalla ja söimme todella hyvin laivan seisovasta pöydästä. Vähän teimme nanna-ostoksia ja nautimme olostamme. Maarianhaminassa kävimme jopa laivan kannella katsomassa, miltä satamassa näytti.

Ja ettei laivalla käynti vain loppuisi, lähden lauantaina taas picknick-risteilylle samoissa työtehtävissä toimivien ihmisten kanssa. Vuosittainen koulutusristeily on ihan mukava tapahtuma. Tämän vuoden luentoaiheet ovat vielä minua kiinnostavia, joten odotan päivää innolla.

Nyt on mentävä katsomaan viikon sisustusohjelmat ja nautittava kauniista sisustuksista.

Hyvää halloweenia kaikille ja mukavaa marraskuun alkua!