Vappuaatto meni kaikessa rauhassa kotona. Omalla takapihalla pelattiin koko perheen voimin mölkkyä ja kivaa oli. Sitten saunottiin ja nautittiin simat ja tippaleivät päälle. Tänä vuonna ei jaksettu lasten kanssa edes tivoliin lähteä. Ajattelimme kauhulla sitä väkimäärää, joka näin mahtavilla ilmoilla on liikkeellä. Ja lapset menevät molemmat Tampereelle Särkänniemeen luokkaretkelle. Joten "vemputusta" on luvassa muutaman viikon sisällä.

Tänään lähdimme mökille avaamaan kesäkautta. Oli oudon näköistä, kun naapuri oli kaatanut talven aikana metsää. Etuna tietysti on se, että ilta-aurinko pääsee paistamaan meidän pihalle ja ehkä hyttysiä ei ole ihan niin paljon kuin aiemmin, kun kuuset ovat poissa. Meidän väelle on annettu lupa siivota metsään jäänyttä "roskapuuta" omaan käyttöön ja kyllä sitä tänään sitten kannettiinkin metsästä pihalle monen ihmisen voimin. Tuli taatusti hyötyliikuntaa. Ilma oli sopiva metsätöihin, kun oli hieman pilvistä.

Istuin kyllä aluksi keinussa tekemässä vähän käsitöitäkin, mutta niistä lisää myöhemmin. Mammalle aloitin Ullaneuleen arkistosta löytyneitä saunasukkia äitienpäivälahjaksi eilen, mutta eihän sitä työtä voinut mukaan ottaa, ettei paljastu liian aikaisin. Sitten metsätyöt imaisivat minutkin mukaansa, joten käsitöitä jatketaan jatkossa kotipihalla ja ajattelin ottaa sen töihin kassiin mukaan, niin voi aina hieman tehdä ruokatunnilla kun käy ulkoilemassa. Siinä pitää olla mukana pientä ja näppärää tehtävää.

Ihanaa, huomenna saan pyöräni huollosta. Kyllä oma pyörä on paras pyörä! Vaikka esikoisen pyörä onkin uudempi ja siinä on enemmän vaihteita, niin mun on vaikea pyöräillä miesten pyörällä. Toivottavasti kelit jatkuvat yhtä hyvinä vielä ensi viikollakin.

Nyt täytyy mennä saunaan pesemään metsän liat pois! Mukavaa loppuviikkoa!