Pitäisiköhän sanoa, että onneksi! Kyllä on ihana, kun kohta ei tarvitse lapsia aamuisin herätellä kun itse lähtee töihin. Ei meidän kohta 16-vuotiaskaan vielä mistään niitä töitä saanut. Ainakin nyt näyttää siltä. Ja ehkä on toisaalta hyvä hieman huilatakin. Hän nimittäin sai alustavan tiedon pääsystä IB-luokalle ja se teettää kyllä ensi talvena töitä ja vielä parina seuraavanakin. Mutta ehkä opiskelu on mielekästä, kun on paikka johon itse on todella halunnut ja varmistushan tulee vasta kesäkuussa....Kaameaa odottamista!

Äitienpäivä meni mukavasti. Sukat vain olivat mammalle liian pitkät, mutta eipä hätiä mitiä, otin ne kotiin, puran vähän ja teen kärkikavennukset uudelleen. Viime viikon virkkasin siskolle pöytäliinaa myöhästyneenä syntymäpäivälahjana ja sain sen valmiiksi. Sisko vaikutti siihen ihan tyytyväiseltä.

Olimme nimittäin eilen viettämässä heillä lasten syntymäpäiviä. Kummipoika sai lahjaksi Simpson sarjakuvakirjan, jos innostaisi välillä vähän kirjojen maailmaan ja Sturm und Drungin levyn, johon kummipoika oli hyvin tyytyväinen. Siskon tyttö sai 10-vuotislahjaksi hopeisen kaulaketjun ja saman sarjan korvakorut ja ne laitettiinkin heti ylle. Hienoa, että lahjat olivat onnistuneet.

Ensimmäinen luokkaretkeläinen on tänään Tampereella. Kotiin pitäisi saapua kahdeksan aikoihin illalla. Toivottavasti heidän retkensä on onnistunut. Se on tämän lapsen ensimmäinen luokkaretki koko kouluaikanaan mihinkään omaa kaupunkia kauemmas. Olen todella iloinen, että vielä luokkaretkiä järjestetään ja olen valmis niistä maksamaan, vaikka taloudellinen tilanne onkin aina ihan onneton. Luokkaretkistä jää kuitenkin mukavia muistoja.

Yksi lapsistamme menee huomenna verikokeisiin, kun hänen suhteellinen painoprosenttinsa oli yli + 40 %, vaikka hän ei kyllä näytä lainkaan lihavalta. Hän on meidän lapsistamme suurikokoisin, ollut aina. Tulee sukuun, mutta ei välttämättä näytä kuuluvan meidän perheeseemme ja sekös on välillä ongelma. Ystävälliset ihmiset kun pitävät häntä lihavana ja lapset kiusaavat koulussa. Kunhan pituuskasvupyrähdys alkaa, niin paino laskee ihan normaalilukemiin. Mutta onhan se hyvä, että tutkitaan, jos kuitenkin on vaikka kilpirauhasen liikatoimintaa tai jotain epäselvää sokeri- tai rasva-arvoissa.

Tällä viikolla pitäisi siivota koti siihen kuntoon, että sisko voi tulla täällä käymään lauantaina. Onkin riittävän pitkä aika siitä, kun tässä taloudessa on mattoja viety ulos tai lattioita luututtu. No, onneksi on viikko aikaa.

Viime torstaina olimme kollegaporukalla tutustumassa Turun vanhaan vankilaan eli Lääniin ja Kakolaan. Kierros oli mielenkiintoinen, mutta äärimmäisen ahdistava. Edelleenkin, vaikka tilat ovat tyhjinä, oli ympäristö ahdistava. Olen sitä mieltä, että sinne pitäisi viedä kaikki 13-15 -vuotiaat tutustumaan. Ehkä jokin hölmöily jäisi tekemättä, kun mieleen tulisi mihin voisi joutua.

Tämän sekavan vuodatuksen jälkeen, mukavaa viikkoa kaikille!