Viikko on taas saatu päätökseen. Ihana keväinen lauantai sai minut innostumaan pihan siivouksesta. Olen haravoinut takapihan ja koonnut roskat pois etupihalta sekä järjestellyt kaiken sen romun määrän, joka pihaltamme löytyy. No, pääasiassa siinä on tietysti poikien pelivälineitä ja palloja, mutta kun kaikki ovat sekaisin, menee multa välillä hermo!

Eilen illalla imuroin täällä sisällä, kun ei voinut paljain jaloin kävellä. Niin paljon oli hiekkaa ja pikku kiviä. En ymmärrä miten lapsilla onkin tapana kävellä aina perälle asti kengät jalassa. Ja minä perässä siivoamassa. Välillä päätän, että annan olla, kunnes joku muu huomaa sotkun. Sitten on taas kuitenkin itse siivottava, kun kukaan muu ei tunnu huomaavan. Tänään sai jo pyykkiä ulos kuivumaan ja innostuin siitä syystä vaihtamaan myös lakanat. Talvella niiden pesu on täyttä tuskaa, kun ei ole kunnon kuivaustiloja. Kuivausrumpua en kotiini halua ja kerrostalossa on aina ollut ihanat kuivaushuoneet, joihin lakanat on voinut viedä kuivumaan. Nyt ei ole mitään ja kuivuminen kestää monta päivää, kun lakanat on viikattava pyykkitelineelle.

Loppuviikko töissä meni nopeasti ja torstaina kävimme siellä mökillä ottamassa pellin pois piipun päältä, jotta pääsee lämmittämään pikku hiljaa.

Mies on ollut tänään kaverinsa luona tekemässä autoremonttia ja täytyy sanoa, että mä olen nauttinut hiljaisesta päivästä lasten kanssa. Pojat ovat viihtyneet pihalla ja ovat ystävystyneet uusien tulokkaiden kanssa, joiden kanssa on pelattu sählyä. Hyvä juttu, että ulkoilevat, sisällä tulee oltua ihan liian kanssa.

Pojat aamulla laskivat, että koulua on seitsemän viikkoa. Kohta on taas saatu kouluvuosi päätökseen. Mistä ihmeestä 16-vuotiaalle saisi kesätöitä? Kukaan ei tunnu vielä haluavan sen ikäistä töihin. Itse muistelen, että jo 14-vuotiaana olin lapsenvahtina naapureissa ja 16-vuotiaana ensimmäisen kesän kaupassa töissä. Nykyisin ei sellainen ole mahdollista. Mielestäni se saa aikaan sen, että nuoret eivät edes halua töitä, kun tulevat muutaman vuoden vanhemmiksi. Tottuvat siihen helppouteen, että voivat olla kotona ja pelata päivät ja olla tietokoneella. Minä haluaisin opettaa lapseni jo nuorista siihen, että rahan eteen pitää tehdä töitä. Ymmärrän senkin, että koululaiset tarvitsevat myös lomaa kesällä, mutta niissä viikoissa riittää kyllä tuon ikäisille sekä että. Toivottavasti jotain löytyy.

Kauhulla odotan huomista päivää! Se neljännesmaraton on edessä ja päiväksi on luvattu lumisadetta. No, olen päättänyt selvitä urakasta vaikka hangessa kahlaten, kunhan sitten kotona odottaa lämmin sauna. Tunnelmista lisää ensi kerralla!