Viikonvaihde on vietetty ja vierailut suoritettu. Meillä oli oikein mukava iltapäivä, vaikka lähtömme venyikin oletettua pidemmälle. Koska tiedän, että emäntäni käy täällä vilkuilemassa, niin vielä kerran kiitos Seija mukavasta iltapäivästä.

Anopin pöytäliina edistyy yllättävän hyvin. Viimekertaisesta virkkaamisestani on nimittäin aikaa jo vuosia, mutta eipä taito näytä unohtuvan kun sen kerran on oppinut. Oppiminen olikin minulle aikoinaan vaikeampaa kuin monelle muulle. Olen nimittäin vasenkätinen. Into oppia virkkamaan ja neulomaan oli kova jo ennen kouluikää ja niinpä mammani opetti minua. Eihän siitä tullut mitään, kun yritin vasemmalla "vääntää", joten mamma käski ottaa välineet toiseen käteen, jotta hän osaa neuvoa ja siitä se sitten pikkuhiljaa lähti. Teen kyllä monta muutakin asiaa oikealla eli taidan olla "sekakätinen".

Eilen olin poikien kanssa Vartiovuoren kesäteatterissa katsomassa Peter Pania. Se nauratti vielä meidän 15-vuotiastakin. Jukka Leisti Kapteeni Koukkuna oli kuulkaa aivan mahtava. Hän on kyllä sellainen verbaalikoomikko, ettei paremmasta väliä. Olen erittäin tyytyväinen, että saan lapsiammekin mukaani teatteriin ja muihinkin kulttuuritapahtumiin. Turun Linna on meidän suosikkipaikkamme, jossa pitää käydä ainakin kerran vuodessa. Onneksi pojat ovat kiinnostuneita myös historiasta niin heitä on helpompi saada mukaan esim. historiallisiin näyttelyihin. Ja onhan se aina mukavampaa kun ei tarvitse yksin käydä vaan on joku, jonka kanssa voi vaihtaa mielipiteitä.

Nyt meidän miesväki on sitten aseiden testauksessa. Sorsastus alkaa ensi viikolla ja se tarkoittaa, että meikäläisellä alkaa "metsäleskeys", joka kestää suurin piirtein lumien lähtöön asti. Ensin sorsastetaan ja kanalinnustetaan ja joulun jälkeen siirrytään kettujahtiin. Eipä silti, kyllä ne jouluna tehdyt lintupadat ovat olleet sen arvoisia. Parasta tässä tietysti on se, että lopultakin tuntuu löytyvän harrastus, joka miellyttää sekä isää että poikia.

Minä sitten käytin aikani tehokkaasti. Poljin töistä vesisateessa 5 km ja olin kotiin tullessa kuin "uitettu koira". Sitten söin ruoan, jonka mies oli jättänyt uuniin ja sen jälkeen suoritin pikaisen kodin järjestelyn. Imuroin lattiat ja kannoin tavarat oikeisiin paikkoihin. Se poikien huone on muuten edelleen siivoamatta kunnolla.....Mutta jos ilmat muuttuvat tällaisiksi,niin pian sekin on laitettu kuntoon. Laitoin myös esikoisen rippikuvia latautumaan levykkeeltä koneelle, jotta pystyn tilaamaan niistä paperiversiot. Haluan kaikki kuviksi, joista no sitten helpompi katsoa, mitä kehitellään lisää ja lähetellään ystäville. Tilasin myös ne kuvat, joista askarrellaan kiitoskortteja. Yllättävän hyvin päästiin pojan kanssa samalle aaltopituudelle valituista kuvista.

Minun piti vielä käydä entisen työkaverin kanssa pyörälenkillä, mutta tuo juuri sopivasti neljältä alkanut vesisade sotki ne suunnitelmat. Toisaalta oli ihan järkevää muutenkin siirtää lenkkeilyä tuonnemmaksi, sillä kyllä tuo siivoaminen kävi ihan kuntoilusuorituksesta.

Nyt vielä saunan lämpöön. Mä taidan kirjoitella tätä aina odotellessani saunaan pääsyä, höh. Huomenna vietämme ystävien kanssa miehen syntymäpäiviä. Mies ei kyllä vielä tiedä, että vieraita on tulossa, järjestän hänelle yllätyskemut.

Koulu alkoi täällä tänään ja tuntui, että kaikkien poikien aloitus on sujunut mallikkaasti. Kesäloma oli nähtävästi riittävän pitkä, sillä nyt oli kiva nähdä kavereita ja saada elämään taas selkeä rytmi. Minusta tuntui, että meillä jo tätä aamua odotettiinkin, vaikkei sitä kukaan ääneen sanonutkaan. Pikkuhiljaa vain alkoi kuulua sellaista, että pitäisikö ostaa koulutavaroita, olisi kiva nähdä kavereita ja mitähän meillä tänä vuonna on koulussa. Kunpa meidän kaikkien ongelmavuosien jälkeen tästä kouluvuodesta tulisi kaikille onnellinen ja mukava.

Hyvää kouluvuotta myös kaikille muille koulun aloittaneille pienille ja isoille sekä opettajille!