Ihan ensimmäiseksi pitää kehua torstaina katsottua kesäteatteria Forum. Hyvät näyttelijät ja hauska teksti sekä paljon musiikkia. Voiko kesäteatterilta vaatia enempää? Ilmari Saarelainen oli todella hyvä roolissaan vanhana roomalaisena miehenä, joka rakastui samaan nuoreen tyttöön kuin poikansakin. Kaiken lisäksi tyttö oli kurtisaani, joka oli myyty kolmannelle osapuolelle. Siitähän sitten soppa syntyi. Mutta hauska sellainen. Kyllä teatterissa pitäisi käydä paljon useammin, se virkistää kummasti.

Tänään on sitten vietetty sellaista "rauhallista lauantaita". Tai niin vielä aamulla luulin. Mies on nuoruuskavereidensa kanssa bilettämässä joka vuotiseen tapaansa, joten minä ja nuoremmat pojat lähdimme aamulla pikaisesti pyörällä kaupungille. Käveltiin vain reilut kaksi tuntia, kun haettiin toiselle lenkkareita. Ei ollut Turun kokoisessa kaupungissa sopivia. Vein sitten pojat kiinalaiseen ravintolaan syömään friteerattuja kananpaloja ja riisiä, ettei tarvinnut miettiä mitä kotona vielä laittaisi, helle ei houkutellut keittiöön (kuten ei mikään muukaan ilma). No, esikoinen jäi sitten ilman ruokaa ja kun ei halunnut yksin lähteä syömään lähiheseen, niin mitäpä äiti ei lapsensa eteen tekisi. Pyöräilin hakemaan lapselle ruoan. Päivän aikana tuli myöskin pestyä kaksi koneellista pyykkiä ja toinen nuoremmista pojista leikkasi nurmikon (ihan itse) ja minä kyykin nyppimässä pihalaattojen välistä rikkaruohot pois. Kävin myös ostamassa VapaaValinnasta virkkauslankaa, kun anoppi täyttää ensi kuussa vuosia. Ajattelin virkata hänelle pöytäliinan. Lahja on helppo lähettää postissa, sillä emme varmasti lähde syntymäpäiville, koska silloin sorsastetaan.....kuten koko syksy. Vielä en ehtinyt aloittamaan lahjan tekoa, mutta onhan mulla kuukausi aikaa. (HAH hah...toiveajattelua taitaa olla).

Kiitokset muuten viime kirjoitusta kommentoineelle "punapäälle". Oli hauska kuulla, että joku on löytänyt minut ja vieläpä haluaa seurata juttujani. Kävin heti tietysti katsomassa myös sivuillasi ja poikkean toistekin.

Nyt lähden katsomaan joko sauna oli lämminnyt tarpeeksi. Pojat ovat tuijottaneet MTV:n Leffalta kaikki Mies ja alaston ase  -leffat peräkkäin, joten naurunräkätystä täällä on riittänyt. Kohta viimeinen päättyy ja sitten saunaan. Lauantai-illan päätteeksi pitää saada viikon "naurupläjäys" eli katsomme porukalla TV 2:n Act One -Two stand up-komiikkaa. Olemme koko perhe aikamoisia tv:n tuijottajia kuten tulette huomaamaan.

Huomenna on vuorossa vierailu vanhan hyvän ystävän luokse kotipaikkakunnalle. Olimme monta vuotta lähes "uutispimennossa" toisiltamme, mutta pari viimeistä vuotta on pidetty yhteyttä tiiviimmin ja mikäs sen mukavampaa. Samalla matkalla käyn viemässä kukat isäni haudalle, joka huomenna täyttäisi 61 vuotta. Ja hänen kuolemastaan tuli keväällä jo neljä vuotta. Suuri ikävä on vieläkin, mutta onneksi nykyisin muistot ovat jo päässeet ajatuksissa päällimmäisiksi eikä aina enää itketä. Isän tytölle isän menetys vain oli todella kova juttu.  Mutta onneksi vielä on äiti, jota pitää myös käydä moikkaamassa.

Nauttikaa helteisestä (toivottavasti) sunnuntaista ja viimeisistä lasten lomapäivistä!