Nimittäin käydä täällä vähän kirjoittelemassa. Alkuviikko on sujunut hyvin. Kouluun on lähdetty mielellään, joten töihinlähtö itselläkin on aina helpompaa silloin.

Esikoisesta ei ole kuulunut mitään sitten saippua-viestin, joten uskottava on, että hyvin menee. Tänään he ovat illallisilla saksalaisissa perheissä, jonne meiltä vietiin tuliaisiksi ruokakirja Lappi a la carte. Lapin ravintoloiden parhaat ruokaohjeet ja vielä saksaksi kirjoitettuna. Toivottavasti isäntäväki pitää lahjasta.

Olen tässä illan aikana tehnyt sellaisen 100 km:n lenkin lähiympäristössä vieden viimeiset esikoisen kiitoskortit. Ihana ajella syksyisessä illassa.

Minulla on tällä viikolla ollut töissä 9-luokkalainen tyttö työharjoittelijana. Juridiikka kiinnostaa, mutta on hieman hankala työharjoittelupaikkana. Ei ole paljon asioita, joita harjoittelijan voi antaa tehdä. Reippaasti hän on järjestellyt kirjastoamme ja arkistoinut asiakirjoja. Toivottavasti ala ei menetä kiinnostavuuttaan, koska juridinen koulutus antaa pohjan monelle eri alalle.

Nyt menen yllätys -yllätys- saunaan ja löhöilen lopun illan sohvalla.

Perjantaiksi hankin minulle ja yhdelle pojista liput Mika Väyrysen ja Turun filharmoonikkojen konserttiin. Konsertissa on kantaesityksenä Erkki-Sven Tüürin Harmonikkakonsertto ja lisäksi Stravinskya. Odotan iltaa mielenkiinnolla, sillä sisareni on harmonikansoitonopettaja joten soittoa on tullut kuunneltua nuoresta asti. Harmonikka on uskomattoman upea soitin moniin tilanteisiin ja kirkossa se soi todella hienosti. Aivan kuin urut, vaikka kaikki eivät vieläkään "pirunkeuhkoja" kirkkoon päästä. Onneksi harmonikan arvostus on kovasti noussut viimeisten vuosien aikana. Suosittelen kokeilemaan jonkun klassisen kappaleen  esityksen kuuntelemista harmonikalla soitettuna. Voitte yllättyä!

Mukavaa loppuviikkoa, lumisateita odotellessa!