Juoksut tuli sitten ajat sitten juostua. Tosin niinhän se meni kuten epäilin, että juoksin kilometrin ja kävelin 9...mutta aika oli hyvä: 1.22.27. Että mä olin tyytyväinen.

Viime viikonloppuna olimme valtakunnallisella kollegakokoontumisella Tallinnassa. Kokoontuminen oli 10. Järjestelyt olivat upeat ja meillä oli niin mukavaa. Tallink Spassa on upea kylpylä. Nautimme ulkoaltaan 27 asteisesta vedestä ja sitten menimme makoilemaan saunaan, jossa oli keskellä lattiaa iso marmorilevy, jonka päällä lämmiteltiin. Huoneen lämpö oli 45 astetta ja tunnelma aivan mahtava. Myöskin päivien koulutusanti oli ihan mukava. Lauantain aamun luennot menivät mukavasti kun näyttelijä Tuija Piepponen kertoi meille elekielestä ja kehon kielestä.

Työt ovat edenneet ihan mukavasti ja vaikka lääkitys on nyt todella vähentynyt, niin minkäänlaista alavireisyyttä ei ole elämään tullut. Joten ilmeisesti lopetus tapahtuu oikeaan aikaan.

Viikko sitten esikoisella oli pääsykokeet IB-luokalle lukioon. Siellä oli tarvinnut kirjoittaa englanninkielinen aine kolmesta maailman uhkatekijästä ja niinpä hän oli kirjoittanut suurvaltojen sodanuhasta, uhkaavasta talouskriisistä ja uhkaavasta ylikansoittumisesta. Äitinä olin ylpeä, sillä itse en olisi saanut noista ainetta suomeksikaan. Nyt vain peukut pystyyn, että hän pääsee sisälle.

Mies on ollut kolme viikkoa sairaslomalla kipeiden nivelten vuoksi. Välillä mietityttää, että onkohan fibron lisänä vielä nivelreumakin, kun varsinkin sormet ovat aika turvoksissa ja todella kosketusarat. Mutta katsotaan joko maanantaina pääsee töihin takaisin.

Sunnuntaina vietämme täällä synttäreitä, kun allekirjoittanut vanhenee taas vuodella. Onneksi niitä ei tule kerralla enempää. Samalla voimme kohottaa maljan papalleni, joka viettää sunnuntaina veteraanipäivää ja jonka kovat vuodet siellä jossakin ovat taanneet meille tämän vapaan maan ja rauhalliset olot. Oma juhlapäiväni on vasta maanantaina.

Hyvää ja keväistä viikonloppua kaikille piipahtajille! Nauttikaa lämpimästä ja aurinkoisesta säästä!