Niin se on sitten taas joulun aika kait virallisesti ohi. Meillä joulua kyllä juhlitaan nuutin päivään saakka eli kuusi saa olla paikallaan vielä viikon. Kun se ei edes varista, niin miksi kantaisin sen jo ulos. Tietysti odotan, että äiti ehtisi kylään ensi viikonloppuna näkemään vielä meidän joulumme.

Viikko meni töissä nopeasti ja lapset pärjäsivät jo hienosti päivät ihan keskenään, kun miehelläkin alkoi työt heti uuden vuoden jälkeen. Huomenna se on arki sitten lapsillakin, eli kouluun pitäisi aamulla ennättää. Ans kattoo ny....

Tällä viikolla sain jo käsitöitäkin tehtyä. Villatakin toinen etukappale alkaa kohta valmistumaan ja eilen aloitin Kerttu-sukat äidille. (Arvatenkin, hän on Kerttu.) En ole oikein koskaan innostunut sukkien neulomisesta, mutta tuo mallineule on niin mukava tehdä, että varsi valmistui ihan hetkessä. Tänään olen epätoivoisesti etsinyt perussukkien ohjetta, jotta saan kantapäät tehtyä ja sukat etenemään. Onneksi vanhoissa käsityölehdissä oli perussukkien ohje.

Uimassa kävin tänään. Odotin innolla, että vesi olisi saanut jääpeitteen, mutta ei. Ihan vapaana meri vielä velloi. Vesi kyllä tuntuu kylmenneen ja laituri ja portaat olivat jääkerroksen peitossa, joten veteen mentiin ja pois tultiin hyvin varovaisin askelin.

Nyt katsotaan mäkihyppyä ja sen jälkeen olen luvannut tehdä iltapalaksi broileri-aurajuustopiirakan, jolla herkutellaan kun 24 -sarjan uusi tuotantokausi alkaa. Siihen sarjaan meidän perhe on koukussa esikoista lukuunottamatta. Hänestä sarja on kamala. Onneksi hänellä on oma tv, josta voi katsoa omia juttuja.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille!